Erzsébet
1 °C
4 °C

Telehányták a kapualját a kocsmatúrázók? Új oldal indul, ahol bejelentheti

2018.04.18. 15:13

Új platformot indít a Night Mayor Budapest nevű kezdeményezés és a Járókelő Közhasznú Egyesület, melynek célja, hogy beinduljon a párbeszéd az éjszakai élettel kapcsolatos problémákról, panaszokról – írja a Night Mayor Budapest közleményében.

Az ejszakaijarokelo.hu oldalon bejelenthetik az emberek, ha valami zavaró dolgot tapasztalnak, a létrehozók szerint ez elősegíti majd az egyeztetést a lakók és a vendéglátóhelyek között, és hozzájárul, hogy ne jusson el olyan szintre a probléma, amikor már hatósági intézkedést kelljen eszközölni. 

A honlapon fogadják az éjszakai élet által okozott közterületi problémákkal kapcsolatos bejelentéseket, amennyiben szükséges, továbbítják őket az illetékes hivataloknak, a kapott válaszokat közzéteszik. Az alábbi bejelentési kategóriákban lehetséges bejelentést tenni:

  • Graffiti
  • Közrend
  • Közvilágítás
  • Parkok és zöldterületek
  • Szemét
  • Vendéglátóhelyek
  • Egyéb

A vendéglátóhelyekkel kapcsolatos problémáknál a Night Mayor Budapest veszi fel a kapcsolatot a panaszos hellyel. Az indulástól számított első három hónapban a 7.,8. és 9. Kerületi vendéglátóhelyekkel kapcsolatos panaszokat kezelik, de a cél, hogy ez év végéig egész Budapestet lefedjék. 

A bulinegyeddel és a belvárosi bulizással kapcsolatos konfliktusokkal sokat foglalkoztunk már az Indexen is, legutóbb videósorozatot készítettünk, ahol minden oldalról körüljártuk a problémahalmazt. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?