Az MNB rábólintott Mészáros újabb terjeszkedésére

2018.04.25. 18:34 Módosítva: 2018.04.25. 20:55

Mészáros Lőrinc érdekeltsége, a Konzum Nyrt. szerdán sajtóközleményt adott ki arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank engedélyezte, hogy a Konzum Nyrt. 24,85 százalékos minősített befolyást szerezzen a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt., illetve leányvállalata a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító fölött. Az MNB hozzájárulásával május 31-ig lezárulhat a tavaly év végén bejelentett tranzakció.

Miközben a hazai bankpiacon sok államközeli bank működik, a biztosítói piacon eddig nem volt egyértelmű, hogy ki is van a legközelebb az államhoz. A CIG-csoport eddig is tett gesztusokat, közeledett például az MKB-csoporthoz, de ez után a lépés után már tényleg ő lehet a királyi biztosító – reménykednek a részvényesek, akik már korábban is vadul vették a papírokat.

A kérdés csak az volt, hogy ez a vételi hullám nem merítette-e ki a bennfentes kereskedelem tényállását.

"Arról nem tudni, hogy ebben az ügyben volt-e valamilyen jegybanki vizsgálat, ahogy általában sem tudni, hogy az MNB valaha is indokoltnak érezte-e ezt a Konzum, az Opus és az Appeninn különleges ármozgásai esetén" – írtuk decemberben.  • Tippek
  • Árfolyam