Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tovább vizsgálódik a GVH a reptéri kartell ügyében

2018.06.01. 17:35

Két hónappal meghosszabbította annak a kartellgyanús ügynek a vizsgálatát a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), amelynek érintettjei a Celebi Ground Handling, az állami tulajdonú Malév Ground Handling, és amelyben a gyanú árnyéka vetül a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójára, Szivek Norbertre is, írta a Magyar Hang.

A történetről az akkor még létező Magyar Nemzet írt március végén: a Transparency International (TI) a versenyhivatalhoz fordult, mivel szerintük

gyanítható, hogy a két cég vezetői többször is egyeztettek a Ferihegyen megforduló légitársaságok által kiírt pályázatokon.

Az üggyel kapcsolatban egyszer már feljelentést tett 2016-ban  Kisvári János, a Malév GH akkor leköszönő vezérigazgatója, de a hatóság akkor nem indított eljárást.

A márciusi beadványhoz viszont a Transparency hangfelvételeket is csatolt. Ezek egyikén Szivek Norbert, az állami MNV-vezér és Kisvári János beszélget. A másik két felvétel 2014 végén és 2015 elején készült, a magyar és a török cég vezetőinek egyeztetését rögzíti.

A felvételen Szivek leteremti Kisvárit, amiért a GVH-hoz fordult, a beszélgetés végén pedig az is elhangzik az MNV vezérének szájából, hogy a Malév GH csak nyert volna azzal, ha együttműködik a Celebivel. Szivek a felvétel szerint arról is beszélt, hogy a kartellezéssel kapcsolatos bejelentéssel Kisvári súlyos hibát követett el, idézi fel a Magyar Hang.