Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Minden eddiginél több pénz ömölhet az innovációba

2018.06.07. 14:56

A brexit miatti kiesés nem akadályozza meg az EU vezetőit abban, hogy bizonyos területekre több pénzt szánjanak a büdzséből korábbinál, a jelek szerint ilyen lesz a kutatás-fejlesztés is. Az MTI azt írja, az Európai Bizottság a 2021 és 2027 közötti időszakra szóló, hosszú távú uniós költségvetés keretében 100 milliárd eurót javasol kutatásra és innovációra fordítani. Az előző időszakban a program költségvetése a 80 milliárd eurót közelítette meg.

Jyrki Katainen elmondta, az új, Horizont Európa elnevezésű program az előző, Horizont 2020 nevű kutatási és innovációs program eredményeire és sikereire épít.

A program keretében a bizottság növelni kívánja az Európai Kutatási Tanács finanszírozását annak érdekében, hogy erősödjön az unió globális vezető szerepe a tudományos életben, és bővüljön a programokba bevontak köre új kutatási célok kitűzésével. A bizottság javaslatot tett egy Európai Innovációs Tanácsra az innováció európai finanszírozására.