Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hatalmas NAV-razzia indul a fővárosban

2018.06.09. 07:55 Módosítva: 2018-06-09 07:55:59

Hétfőn több száz adóellenőr és pénzügyőr bevonásával nagyszabású razziát indít a fővárosban az adóhatóság. A NAV munkatársaira a Magyar Idők cikke szerint elsősorban a belvárosi kerületekben lehet számítani, vendéglátósok, kereskedők, ajándékboltosok és taxisok vannak a célkeresztben.

A NAV adóügyekkel foglalkozó szóvivője, Kis Péter András azt mondta a kormánypárti lapnak, hogy főleg „azoknál a vállalkozásoknál lesznek ellenőrzések, amelyek az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak tekinthetők”. Az ellenőrökre elsősorban az V., VI., VII. és IX. kerületben lehet számítani.

Elsősorban azt fogják vizsgálni, hogy a kereskedők, szolgáltatók ­megfelelően átadják-e a nyugtát vagy számlát, szabályszerűen használják-e az online kasszát, bejelentették-e alkalmazottaikat. A pénzügyőrök a jövedéki termékek, vagyis az italok és a cigaretta forgalmazását is vizsgálni fogják.

Az ellenőrzésekhez az ország több pontjáról, a megyei igazgatóságokról is érkeznek a fővárosba NAV-os szakemberek.