Erzsébet
1 °C
4 °C

A BKV is szerződést bont a csődbe ment Ikarus Egyedi Kft.-vel

2018.07.11. 13:08

A BKV Igazgatóságának döntése alapján a BKV eláll attól a két szerződéstől, amit a hétfőn csődöt jelentő Ikarusz Egyedi Kft.-vel, valamint az Ikarus Egyedi Kft.-vel és a Volánbusszal kötöttek - derül ki a BKV közleményéből.

Az első szerződés 180 darab Modulo M168d típusú csuklós autóbusz legyártására vonatkozott, amiből 30 darabot vett volna át a BKV. A 30 buszból a BKV 10-et megkapott. A 10 buszra vonatkozóan a BKV felül akarja vizsgálni a szerződést, a maradék buszokra vonatkozóan viszont a cég szerződést bont, tehát nem tartanak már igényt ezekre a járművekre.

Az Ikarus Egyedi nem utódcége az Ikarus buszgyárnak, a név birtoklásáról pedig jogvitában van a Széles Gábor-féle Műszertechnika Holdinggal.

Az Ikarus Egyedi, amely korábban Mabi-Bus néven működött, már egy ideje nehézségekkel küzd, de a cég sokat remélt a kormányzat buszgyártás felvirágoztatásáról szőtt terveitől. A cég tulajdonosa, Mészáros Csaba volt például az egyik a két cégvezetőből, akik mellett Varga Mihály pénzügyminiszter tavaly bejelentette a kormány  buszgyártási stratégiáját .

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?