Jenő
-3 °C
6 °C

Ronaldo Juvéba igazolása miatt fognak sztrájkolni a Fiat munkásai

GettyImages-988809652
2018.07.11. 14:10

A Fiat egyik szakszervezete, az Unione Sindacale di Base bejelentette, hogy a cég Melfiben található gyárának dolgozói sztrájkolni terveznek, amiért a Juventus 105 millió euróért leigazolta Christiano Ronaldót – írja a Football Italia.

A szakszervezetnek az a problémája, hogy a 105 milliós átigazolási díj egy részét a Juventust tulajdonló Exor állja. Ez a cég a Fiat és a Ferrari tulajdonosa is, és miközben a munkavállalók felé azt kommunikálják, hogy nem túl jó a cég helyzete, egy ilyen igazolás azért belefér a vállalatnak.

"Elfogadhatatlan, hogy az FCA és a CNHI munkásai súlyos áldozatokat hoznak, miközben a cég százmilliókat költ egy játékos megvételére. Azt mondják, hogy nem megy jól a cégnek, ezért támaszkodjunk a szociális hálóra, és várjunk az új modellek piacra dobására, ami soha nem fog megtörténni" - írták közleményben.

"Miközben a munkavállalóktól és a családjaiktól azt várják el, hogy spóroljanak, a cég úgy dönt, hogy ennyi pénzt ad egy ember munkájáért. Ez így tisztességes? Rendben van az, hogy egy ember milliókat keres, miközben több ezer család már a hónap közepére kifogy a pénzből?"

"Ugyanaz a tulajdonosunk, de az, hogy ennyire más az elbánás, nem elfogadható, és nem is fogjuk elfogadni. A Fiat dolgozói három generáció óta építik ezt a céget, és cserébe semmit nem kaptak, csak azt, hogy végigszenvedték az életüket."

A dolgozók szerint a cégnek inkább olyan autóipari fejlesztésekre kellene költenie, amik garantálják ezrek munkahelyét, olyan beruházás nem elfogadható, ami által egy darab munkahely jön létre. "Ez kéne legyen egy olyan cég célja, ami a munkavállalói érdekét nézi. Ha nem ez a cél, akkor annak az az oka, hogy a futball és a szórakozás fontosabb a cégnek, mint minden más. Ezek miatt az Unione Sindacale di Base vasárnap 10 órától és kedden 6 órától sztrájkolni fog Melfiben" - írták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?