Árpád
-2 °C
4 °C

Befenyítette az Airbnb-t az EU

2018.07.16. 16:29

A rövidtávú lakáskiadást szervező Airbnb felhasználási feltételei nem felelnek meg teljesen az EU-s szabályoknak - erre figyelmeztette a céget az Európai Bizottság a BBC cikke szerint. A bizottságnak leginkább az Airbnb árképzési politikájával van baja, pontosabban azzal, hogy a cég nem tájékoztatja előre a felhasználókat, hogy mennyit kell majd fizetniük a szolgáltatásért. 

Az EB szerint az Airbnb-nek már előre meg kellene tudni mondania, hogy mennyibe fog kerülni a szállás, beleértve a takarítást és egyéb szolgáltatásokat, vagy legalább előre jeleznie kellene, hogy a jelzett ár mellett lehetnek még költségek. 

A fogyasztóknak könnyen érthetővé kell tenni, hogy milyen szolgáltatásért és mennyit kell fizetniük, és egyértelmű szabályok kellenek például arra, hogy mi történik, ha a lakás tulajdonosa mondja le a foglalást. Elvárom, hogy ezekre a problémákra az Airbnb gyorsan találja meg a megfelelő megoldást.

- mondta Věra Jourová jogérvényesülésért, fogyasztóvédelemért és nemek közötti egyenlőségért felelős biztos. Az Airbnb-nek augusztusig kell valamilyen megoldást kidolgoznia, különben jogi lépéseket tesz az Európai Bizottság. A 30 milliárd dollárra értékelt amerikai cég azt ígéri, hogy komolyan veszik az EB figyelmeztetését, és kitalálják, hogyan felelhetnek meg az európai szabályoknak

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?