Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jeff Bezos gazdagabb, mint Bill Gates volt bármikor

2018.07.17. 15:52

Jeff Bezosnak nagyobb a vagyona, mint Bill Gatesnek volt bármikor a karrierje során, írta a Bloomberg. Az Amazon alapítójának a vagyona

HÉTFŐN MEGHALADTA A 150 MILLIÁRD DOLLÁRT (41 406 MILLIÁRD FORINTOT) 

a Bloomberg milliárdosindexe szerint. Ez 55 milliárd dollárral több, mint a második leggazdagabb Bill Gatesnek a vagyona.

Az 54 éves Bezosnak ráadásul több pénze van, mint Bill Gatesnek bármikor is volt: Gates hiába lépte át a 100 milliárdos határt 1999-ben, mai áron, inflációval kiigazítva “csak” 149 milliárd dollárnak felelne meg. Így az Amazon vezérigazgatója a leggazdagabb ember legalább 1982 óta, amióta a Forbes magazin elkezdte kiadni a világ leggazdagabbjairól szóló listáját.

Bezos akkor lépte át a 150 milliárdos határt, amikor az Amazon a hétfői nagy nyári akciójára, a Prime Day-re készült, ami amúgy nem indult olyan jól, az akció elején ugyanis összeomlott az Amazon online rendszere. A cég részvényei hétfőn elérték az 1841,95  dolláros csúcsot, a nap végén pedig fél százalékkal erősödtek a tőzsde nyitásához képest és 1822,49  dolláron zártak. Nem tudni mennyi ideig lesz Bezos a 150 milliárd dolláros határ fölött. Már a tőzsdezárás utáni kereskedés alatt 1800 dollár alá estek az Amazon részvényei a Netflix csalódást okozó jelentése miatt.

Ebben az évben 52 milliárd dollárral gyarapodott a vagyona, ami több mint Jack Ma, Ázsia leggazdagabb emberének, az Alibaba Group elnökének a teljes vagyona. Bezos vagyona megközelíti a Walmart áruházat alapító Walton család, a világ leggazdagabb dinasztiájának teljes vagyonát,  151,5 milliárd dollárt is. Bill Gates ugyan csak a második a listán, de annyi pénzt ad jótékony célokra az alapítványának, hogy az ő vagyona is 150 milliárd dollár fölé esne, ha nem adakozott volna.