Jeff Bezos gazdagabb, mint Bill Gates volt bármikor

2018.07.17. 15:52

Jeff Bezosnak nagyobb a vagyona, mint Bill Gatesnek volt bármikor a karrierje során, írta a Bloomberg. Az Amazon alapítójának a vagyona

HÉTFŐN MEGHALADTA A 150 MILLIÁRD DOLLÁRT (41 406 MILLIÁRD FORINTOT) 

a Bloomberg milliárdosindexe szerint. Ez 55 milliárd dollárral több, mint a második leggazdagabb Bill Gatesnek a vagyona.

Az 54 éves Bezosnak ráadásul több pénze van, mint Bill Gatesnek bármikor is volt: Gates hiába lépte át a 100 milliárdos határt 1999-ben, mai áron, inflációval kiigazítva “csak” 149 milliárd dollárnak felelne meg. Így az Amazon vezérigazgatója a leggazdagabb ember legalább 1982 óta, amióta a Forbes magazin elkezdte kiadni a világ leggazdagabbjairól szóló listáját.

Bezos akkor lépte át a 150 milliárdos határt, amikor az Amazon a hétfői nagy nyári akciójára, a Prime Day-re készült, ami amúgy nem indult olyan jól, az akció elején ugyanis összeomlott az Amazon online rendszere. A cég részvényei hétfőn elérték az 1841,95  dolláros csúcsot, a nap végén pedig fél százalékkal erősödtek a tőzsde nyitásához képest és 1822,49  dolláron zártak. Nem tudni mennyi ideig lesz Bezos a 150 milliárd dolláros határ fölött. Már a tőzsdezárás utáni kereskedés alatt 1800 dollár alá estek az Amazon részvényei a Netflix csalódást okozó jelentése miatt.

Ebben az évben 52 milliárd dollárral gyarapodott a vagyona, ami több mint Jack Ma, Ázsia leggazdagabb emberének, az Alibaba Group elnökének a teljes vagyona. Bezos vagyona megközelíti a Walmart áruházat alapító Walton család, a világ leggazdagabb dinasztiájának teljes vagyonát,  151,5 milliárd dollárt is. Bill Gates ugyan csak a második a listán, de annyi pénzt ad jótékony célokra az alapítványának, hogy az ő vagyona is 150 milliárd dollár fölé esne, ha nem adakozott volna.