Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tesla kamionokat tesztelne a Waberer's

2018.07.18. 15:06

A Waberer’s szívesen tesztelné, illetve nyitott akár a Tesla elektromos kamionjainak európai bevezetésére - erről tárgyaltak a két cég képviselői az Egyesült Államokban, Tesla fremonti központjába  a múlt héten a cég közleménye szerint. A magyar cég képviselői Varga Mihály pénzügyminiszterrel együtt jártak Elon Musk cégénél, ahol Európából elsőként ki is próbálhatták a hosszútávú fuvarozásra szánt kamionját, a Tesla Semit.

A Waberer's képviselői az Amazonnál és a DAF anyavállalatánál, a PACCAR cégcsoportnál is tárgyalásokat folytattak. Az Amazon központjában Susan Pointer és Dave Bozeman alelnökökkel  az európai szállítmányok kézbesítéséről szóló stratégiai együttműködésről, az ún. okos raktározásról, az önvezető és alternatív meghajtású gépjárművek használatáról, a digitalizációról, illetve az automatizált rendszerek előnyeiről is egyeztettek. A PACCAR cégcsoportnál a fejlesztés alatt álló elektromos és önvezető járművek tesztje, illetve bevezetése volt a téma.