Árpád
-2 °C
4 °C

24.hu: NER-tulajdonba került a Dürer Kert ingatlana

2018.07.20. 06:53 Módosítva: 2018-07-20 16:45:30

Egy hosszadalmas felszámolási folyamatba csomagolva Garancsi István érdekeltségébe került az Ajtósi Dürer soron található egykori ELTE-ingatlan, amin a Dürer Kert nevű szórakozóhely is van, írja a 24. A 36,8 ezer négyzetméteres, Városliget melletti terület egy tőkealapé és Garancsi István ingatlanbefektető cégéé lett a cikk szerint.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
24.hu: NER-tulajdonba került a Dürer Kert ingatlana

Garancsi István cége és egy magántőkealap a sztori főszereplői.

1942 · Jul 20, 2018 06:53am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A területen a szórakozóhelyen kívül zenei próbatermek, kisebb vendéglátóhelyek és irodapark is van. Technikailag a következő történt: az ingatlant birtokló Ajtósi University Kft.-ben májusban lett résztulajdonos a Dürer Befektetési Kft., amelyet alig pár hónappal korábban alapított egy magánszemély, hogy aztán hamarosan beszálljanak mellé a NER meghatározó milliárdosai.

A székesfehérvári futballklubot is birtokló Garancsi István a Garhartt Invest Zrt.-vel lépett be a cégbe, Garancsi mellett pedig a Közép-európai I. Magántőkealap is megjelent a cégben. Erről a tőkealapról a HVG nemrégiben annyit derített ki, hogy létrehozásához Mészáros Lőrinc egyik intézője, Csík Zoltán is jelentősen hozzájárult, ám jelenleg az Equilor brókercég két vezetője, Szécsényi Bálint és Gereben András a tulajdonosa. Az elmúlt években a sajtóban megjelent fényképek alapján Szécsényi azonos baráti körökben fordul meg Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal is.

Az a pletyka időről időre felröppen, hogy vége lehet a Dürer Kertnek, valószínűleg a mostani állapottól sem lettek nyugodtabbak azok, akik ettől tartanak. Főleg, ha hozzávesszük, mennyire kedveli a NER a hatókörükön kívül eső, fiataloknak szóló szórakozóhelyeket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?