Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

2Rule: honlap, központ nincs, de új ügyfelek igen

DBZOL20180720009
2018.07.21. 15:35

A termékek ötöde készül csak itthon, az alapanyag külföldi, egy magyar kisvállalkozót pedig már ki is rúgtak, írja Mészáros Lőrinc nemzeti sportruházatgyártó cégéről, a 2Rule-ról a Népszava. Hozzáteszik, hogy három NB I-es futballcsapat, a Haladás, a Puskás Akadémia és Diósgyőr annak ellenére szerződött le a céggel, hogy működő honlapja, informatív Facebook-oldala, és saját központja sincs még. 

A múlt év végén egyetlen alkalmazottal és mindössze 5 millió forint törzstőkével összehozott társaság bejelentett címe a szintén Mészáros érdekeltségébe tartozó herceghalmi Talentis Zrt. innovációs központ irodája, de ott még a sportruházati cég nevét sem tüntették fel a bejárat melletti névtáblán a többi, a Talentis égisze alatt működő vállalkozás mellett.

A Népszava megpróbálta felkutatni, hogy hol készülnek a mezek. (Kővári Ágnes, a cég kisebbségi tulajdonosa korábban azt mondta, hogy a sportruházatot bérmunkában gyártják majd Kecskeméten, Jászberényben, Gombán és Rakamazon.) Gombán megtalálták azt a helyi kisvállalkozást, ahol a közelmúltig varrták a 2Rule-mezeket, de ennek már vége: az első hétezer mez legyártása után a napokban bontott velük szerződést a cég minőségi problémákra hivatkozva. Jászberényben és Kecskeméten nem lelték a vállakozás nyomát, Rakamazon titoktartásra hivatkozva nem nyilatkoztak. Ami az alapanyagokat illeti, a sportmezek lélegző poliészterből készülnek, a lap forrásai szerint ez Szlovéniából vagy Távol-Keletről származik.

Kővári Ágnes pénteken már úgy nyilatkozott, hogy valójában a termékeknek mindössze ötöde készül Magyarországon, ráadásul az is külföldi alapanyagból. Az ügyfelek száma viszont folyamatosan nő, a Vasas és a Vívószövetség is a 2Rule-t választotta.

Nyitókép: Szabó László a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és Kővári Ágnes vezérigazgató a 2Rule-t bemutató sajtótájékoztatón (Balogh Zoltán/MTI)