Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Wizz Air gépei késtek a legtöbbet az Angliából repülő légitársaságok közül

2018.08.06. 10:26

Az Egyesült Királyságból repülő légitársaságok közül a Wizz Air járatai késtek átlagosan a legtöbbet. A Polgári Légi Szállítási Hatóság (Civil Aviation Authority - CAA) adatai alapján a magyar légi társaság gépei tavaly átlagosan 23 percet késtek – írja a Guardian.

A 44 légitársaságot tartalmazó listán a Wizz Airt a Nowegian Air Shuttle, a Vueling Airlines, a Thomas Cook Airlines, és a BMI Regional követi. Az adatbázist 2000 járat adatai alapján állították össze, az átlag kiszámításához a pontos és a pontatlan járatok adatait is felhasználták, de a törölt járatokat kihagyták. A legpontosabb légi társaság a Scandinavian Airlines volt hét perces átlagos késéssel, de az Air France, Alitalia és a Delta Airlines is elég pontosnak számít a lista alapján. A teljes lista alapján az átlagos késés 15 perc volt.

A Wizz Air szerint a repterek infrastruktúrája és a nagy forgalom mellett a "különösen kemény téli időjárás" is hozzájárult ahhoz, hogy a járataik az Egyesült Királyságban többet késtek, mint más piacaikon. A légitársaság jelezte, hogy több intézkedéssel igyekeznek elérni, hogy pontosabbak legyenek, például nyolc gépüket fixen angol reptereket parkoltatják majd.