Albert, Lipót
2 °C
12 °C

420 millió forintot oszt szét a dolgozók között a szentesi baromfifeldolgozó leköszönő tulajdonosa

2018.08.21. 13:38 Módosítva: 2018-08-21 15:38:51

Elkelt a szentesi Hungerit Zrt., a leggazdagabb magyar, az OTP-vezér Csányi Sándor vette meg a baromfi-feldolgozót - írta a hvg. Búcsúzóul gáláns jutalmakat, összesen 420 millió forintot oszt szét a volt vezérigazgató. Az üzemben eltöltött évek arányában kaphatnak majd pénzt a munkások, aki például legalább két évtizede dolgozik a cégnél, annak két és fél havi pluszpénz jár, de az is majdnem félhavi fizetést kap jutalomként, aki csak pár hónapja dolgozik a Hungerit Zrt.-nél.

Még tavasszal derült ki, hogy új tulajdonosa lesz a Hungerit Zrt.-nek, azóta már a versenyhivatal is engedélyezte a vásárlást, így Csányi Sándor érdekkörébe fog tartozni az üzem. Az adásvételről a cégvezető Magyar József azt mondta a Délmagyar.hu újságírójának, hogy még az év elején kereste meg őt a Bonafarm Zrt. főtulajdonosa. A 74 éves Magyar József végül azért döntött a cég eladása mellett, mert Csányiék cége fejlesztéseket tervezett a szektorban, a vezérigazgató úgy látta, hogy a családi cég már nem birkózna meg a milliárdos terhekkel, amit számukra jelentene a beruházás.

Magyar József 1970-től dolgozott a szentesi baromfi-feldolgozónál, amelynek 1990-től tulajdonosa is lett. A gyárban csaknem ezerötszázan dolgoznak. Egyébként a Bonafarm Zrt. már 2010-ben bejelentette, hogy új gyárat építene Szegeden, de az agrárcég fejlesztése húzódik, amit a mohácsi vágóhíd beindításával indokoltak.

A Bonafarm Zrt. a hvg megkeresésére azt válaszolta, hogy a szentesi és a szegedi térségben is terveznek fejlesztéseket. A Bonafarm Csoport fejlesztési tervei között továbbra is szerepel a Pick Szeged Zrt.-nél a húskészítmény-gyártás modernizációja. Hungerit Zrt. arról számolt be, hogy a tulajdonosváltás a fejlesztési stratégia megváltoztatását és összehangolását igényli, Szentesen és Szegeden is fejlesztések várhatóak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?