Közös MÁV-Volán menetrendet készít a kormány

2018.09.20. 04:54

A jövőbeni terveiről árult el néhány részletet a Figyelőnek adott interjújában Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter.

Szinte mindenkit érintő változás lesz például a közlekedés átalakítása. A miniszter szerint először a Palkovics László-féle Innovációs és Technológiai Minisztériumban készül egy közlekedési stratégia, erre rímelve gondolják végig, hogy milyen változásokat kell meglépnie a MÁV-nak és a Volánnak.

A miniszter elárulta, hogy néhány hete felállt egy munkacsoport Fónagy János miniszterelnöki biztos vezetésével, amelynek feladata "épp a közös menetrend kidolgozása lesz". A cégek együttműködése nem is fog itt megállni ráadásul, a jegyrendszert és az utastájékoztatást is össze akarják hangolni.

A miniszter arról is beszélt, hogy átvizsgálják, hogy a "rendkívül nagy méretű állami vagyonból" melyek azok a vagyonelemek, amelyek az állam működéséhez szükségesek, és melyek nem.

"A nemzeti vagyonkezelőtől az év végére várom azt az első listát, amely megmutatja, melyek azok a cégek, amelyeket első körben értékesítenénk" - mondta Bártfai-Mager, aki szerint a legfontosabb, hogy az állami cégek "ne vigyenek, hanem hozzanak".