Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dízelbotrány: a magyar volkswagenesek is beperlik a céget

2018.09.27. 11:17 Módosítva: 2018-09-27 11:24:27

A Volkswagen-botrány kapcsán itthon formálódó pertársaság szervezői a napokban úgy határoztak, elindítják Magyarországon is a jogi eljárást – írja a Zoom.hu. 

"Megszületett a döntés, a Volkswagen-dízelbotrányban érintett hazai autótulajdonosok is perre vihetik ügyüket a német konszern ellen" - mondta a portálnak a pertársaságot segítő Surányi Péter, az Autómagazin egyik alapító-szerkesztője. Hogy pontosan mikor adják be a papírokat, mikor kezdődik el az eljárás, még nem tudta megmondani.

Surányi közlése szerint eddig csaknem 300-an jelentkeztek a pertársaságba, és ezt már megfelelő létszámnak tartották ahhoz, hogy belevágjanak a jogi eljárásba. De várják további autótulajdonosok jelentkezését is, amire lehet is esélyük, hiszen Magyarországon mintegy 50 ezer autó érintett a dízelbotrányban. 

Pár hete kezdődött meg a Volkswagen csoport kártérítési pere, amiben a befektetők összesen 3 billió forintnak megfelelő összeget (9,2 milliárd eurót) szeretnének kapni a dízelbotrány okozta károk miatt, álláspontjuk szerint ugyanis a cég vezetése már 2008-ban tudhatta, hogy nem fogják tudni teljesíteni a dízelautókra az USA-ban bevezetett károsanyag-kibocsátási követelményeket, és ezt közölni kellett volna a részvényesekkel.