Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hónapokig zsarolt egy szakit egy nagykátai férfi

2018.09.30. 09:39

Zsarolás megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a rendőrség egy nagykátai férfi ellen – írja a Police.hu.

N34841912
Fotó: Police.hu

A nyomozás adatai szerint a 34 éves gyanúsított 2018 áprilisában került kapcsolatba a sértettel, egy szintén nagykátai férfival, akitől egy kerti kisgép javítását kérte. A sértett a vállalt munkát elvégezte, de utána a gyanúsított azzal kereste fel ismét, hogy a gép nem működik és további javításának költségét rajta akarta behajtani.

Követelését fenyegetéssel nyomatékosította, ezért a sértett kifizette a kért összeget. Miután a módszer elsőre bevált, a gyanúsított hónapokon át különböző összegeket követelt, többször bántalmazással, vagy hozzátartozója bántalmazásával fenyegetett a sértettet. Sőt, egy alkalommal ténylegesen bántalmazta is. Az áldozat 2018. május és szeptember közötti időben több százezer forintot fizetett ki a gyanúsítottnak.

A nagykátai rendőrök azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, elfogták és gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vették 2018. szeptember 26-án. A férfi lakhelyén tartott házkutatás alkalmával a rendőrök egy fegyvert vagy annak utánzatát és kábítószergyanús anyagokat találtak és foglaltak le.