Judit
3 °C
7 °C

13 milliárddal lóg az állami kukaholding az FKF-nek

2018.10.02. 19:49

A 24.hu információi szerint az állami kukaholding, azaz az NHKV lassan aláássa a budapesti szemétszállításért felelős Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) gazdálkodásának stabilitását azzal, hogy egy csomó pénzzel tartozik neki. 

Alap úgy tudja, hogy az NHKV 2018 első félévének végére 13 milliárd forinttal tartozott az FKF-nek, amely csak a kiadások jelentős csökkentésével tudta finanszírozni saját tevékenységét.

Az FKF belső jelentése szerint a kukaholdinggal még a 2017-es költségvetési év elszámolását sem sikerült lezárni, ezért a 2018 első félévének pénzügyi rendezése el sem kezdődött, írja a 24.hu. A dokumentum szerint az NHKV két évvel a működésének megkezdése után sem alakított ki tervezhető rendszert a szolgáltatási díjak folyósítására, így nem zárható ki, hogy további forráshiányos időszakok alakulnak ki a fővárosi cégnél.

Az FKF-nek már tavaly tavasszal is volt egy nehéz periódusa az állami holding miatt, az NHKV 2017 elején csaknem 10 milliárd forintos tartozást hozott össze, ami akkoriban roppant érzékenyen érintette a fővárosi céget, mert még nem volt felkészülve a kukaholding visszafogott munkatempójára, és úgy kalkulált, mint amikor maga szedhette be a budapestiektől a szemétdíjat, írja a 24.hu.

A kukaholding egyelőre nem egy sikertörténet, mi is több cikket írtunk már a kaotikus működéséről, ez a legfrissebb hírünk arról, hogy nincs elfogadott mérlegük 2017-re, itt pedig részletes írást olvashatnak a rendszerről és a problémákról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?