Natália
1 °C
7 °C

Orbán Viktor díjat adott át a Market Építőnek, Garancsi István cégének

2018.10.12. 22:25
A Market Építő Zrt-t választották az év vállalatának a Figyelő Top200 gáláján. A díjat Orbán Viktor miniszterelnök adta át, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke most elmondta, amikor Orbán Viktor elfogadta a felkérést, nem tudhatta, hogy éppen a barátja cégét jutalmazza.

Csütörtökön rendezte a Figyelő a Top200 gáláját. A Várkert Bazárban megrendezett ünnepségen a Market Építő Zrt. nyerte el az év vállalatának járó díjat. A díjat Orbán Viktor miniszterelnök adta át.

D MTZ20181004006
Fotó: Máthé Zoltán

Mindez azért vezetett különös helyzethez, mert az átlátszó.hu nemrégiben megjelent nagy visszhangot kiváltó cikkében egy olyan luxusrepülő és egy olyan luxusjacht mozgását követte, amelyet a NER első vonala gyakran használt.

A cikkből az is kiderült, hogy például a repülőt maga Orbán Viktor is használta, amikor a MOL Vidi FC bulgáriai vendégjátékára, Várnába repült.

Havasi Bertalan, a kormányfő szóvivője akkor a sajtó kérésére elárulta, hogy Garancsi István, a Mol Vidi FC meghatározó tulajdonosa hívta meg a repülőre barátját, a miniszterelnököt.

Garancsi István azonban nem csak a focicsapatnak, hanem a Market Építőnek is a résztulajdonosa.

Az eset kapcsán ismét megszólalt Havasi Bertalan, aki elmondta, amikor Orbán Viktor elfogadta a felkérést, még nem tudhatta, hogy ki lesz a díjazott, a vállalat egyébként is egy szakmai zsűri döntése alapján nyert.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?