Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

A katasztrófavédelem a sarkára áll: szerdától elszállítják a szemetet

2018.10.30. 22:13

A szemétszállítás folytatását/újrakezdését ígéri szerdától az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az OKF kedd este küldött egy rejtélyes közleményt, amelyet úgy dekódolhatunk, hogy a források rendelkezésre állnak ahhoz, hogy összegyűjtsék végre a szemetet Pest és Nógrád megye 116 érintett településén.

Kedden a Belügyminisztérium államtitkára, Kontrát Károly az LMP nyakába igyekezett varrni a szemétkáoszt, és azt mondta, felháborítónak tartja, hogy a Zöld Híd nem képes ellátni a szerződéses kötelezettségét, amelyet szerinte "vissza sem hajlandó adni". Az OKF főigazgatója pedig azt mondta, hogy felkészültek a szemétszállítás megszervezésére az ország bármelyik pontján, és képesek ellátni a szolgáltató feladatát.

Kedd este a katasztrófavédelem a következő négy dolgot közölte:

  1. a katasztrófavédelem a mai napon megtette mindazokat az intézkedéseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy holnap, 2018. október 31-én folytatódjon a szemétszállítás Pest és Nógrád megye 116 településén.
  2. A holnapi munkavégzés megkezdésének előfeltétele a katasztrófavédelem szolgáltatásra kötelező határozata, amelynek átvételét a Zöld Híd Kft. ügyvezetője az október 30-án este a katasztrófavédelem központjában tartott találkozón megtagadta. Ennek ellenére a szolgáltatásra történő kötelezés hatályos.
  3. Arról, hogy melyik településen mikor viszik el a háztartási hulladékot, a katasztrófavédelem a főigazgatóság és a két megyei katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján keresztül, közleményben tájékoztatja az érintett lakosokat.
  4. A szolgáltatás ellátásához szükséges források rendelkezésre állnak.

Mindebből tehát arra következtethetünk, hogy érdemes figyelni az OKF honlapját, onnan derül ki, mikor és hová megy a kukásautó.

FRISSÍTÉS!!!

Az OKF honlapján már meg is jelent néhány konkrét információ.

Eszerint a következő Nógrád megyei településeken "2018. október 31-től visszavonásig a hulladék elszállítása szükségellátás keretében történik":

Alsópetény, Balassagyarmat, Bánk, Becske, Bercel, Berkenye, Borsosberény, Cserháthaláp, Cserhátsurány, Csesztve, Csitár, Debercsény, Dejtár, Diósjenő, Drégelypalánk, Érsekvadkert, Felsőpetény, Galgaguta, Herencsény, Hont, Horpács, Hollókő, Hugyag, Iliny, Ipolyszög, Ipolyvece, Keszeg, Kétbodony, Kisecset, Legénd, Magyarnándor, Mohora, Nagyoroszi, Nézsa, Nógrád, Nógrádkövesd, Nógrádmarcal, Nógrádsáp, Nógrádsipek, Nőtincs, Ősagárd, Őrhalom, Patak, Patvarc, Pusztaberki, Rétság, Romhány, Szanda, Szátok, Szécsénke, Szécsény, Szendehely, Szente, Szügy, Terény, Tereske és Tolmács.

A következő Pest megyei településeken "2018. október 31-től visszavonásig a hulladék elszállítása szükségellátás keretében történik":

Acsa, Aszód, Bernecebaráti, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dány, Domony, Domonyvölgy, Erdőkertes, Fót, Galgagyörk, Galgamácsa, Gödöllő, Iklad, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Kartal, Kemence, Kerepes, Kismaros, Kisnémedi, Kistarcsa, Kosd, Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Mogyoród, Nagybörzsöny, Nagymaros, Őrbottyán, Őrbottyány üdülőtelep, Penc, Perőcsény, Pócsmegyer, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Rád, Szada Szigetmonostor, Szob, Szokolya, Sződ, Sződliget, Tésa, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Valkó, Vámosmikola, Veresegyház, Verőce, Verőce üdülőtelep és Zebegény.

A hulladék elszállítását mindkét megye településein a korábbiaknak megfelelően, a lakosság által megszokott időpontokban végezzük - írta a katasztrófavédelem. A lakók által használható gyűjtőedények nem változnak. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?