Olivér
4 °C
8 °C

Lázár: Kérdés, miért vonatkoznak más szabályok a cigarettára, mint a drogra

2018.10.30. 12:15 Módosítva: 2018-10-30 12:25:06

Lázár János ismét megnyilvánult a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos szerepében. Ezúttal a saját Facebook-oldalára töltött fel egy videót, amelyben a kérdéssel foglalkozik, és egyben visszaszól Orbán Viktornak, aki hétfőn az Azonnali dohányzással kapcsolatos kérdésére azt válaszolta: bár ő nem dohányzik, nem tiltaná be a cigarettázást, mert 

a szabadság pártján áll. 

A videóüzenetben Lázár – aki legutóbb azzal kavart port, hogy azt mondta: a 2020 után születetteknek megtiltaná a dohányzást – azt fejtegeti, ha valaki a szabadságjogokra hivatkozik a dohányzás betiltásának ellenzésekor, akkor az a kérdés is felmerül, miért tiltjuk be a drogokat Magyarországon kőkemény eszközökkel. A dohányzás miatt évi 22 ezer honfitársunk hal meg, míg a drogoktól sokkal kevesebben. Lázár szerint kérdés, miért vonatkoznak különböző szabályok a két dologra. 

Az exminiszter, jelenlegi  nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos azt is közölte, néhány héten belül a kormány elé tárja konkrét cigarettaellenes javaslatait. Szerinte ezeknek a dohányipar szereplői nem fognak örülni, a lakosság nemdohányzó többsége azonban annál inkább.

Kérdés, hogy a javaslatok közül a kormány mit fogad el 

– zárja az üzenetet. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?