Jenő
-2 °C
6 °C

23 milliárdért fejleszt vasutat Mészáros Lőrinc és veje

2018.10.31. 13:44

Megkezdődik az észak-balatoni vasútvonal, egész pontosan a  Szabadbattyán–Tapolca–Keszthely-szakasz felújításának első üteme, erről adott hírt a megbízást kiadó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerdán. A szakaszt 23 milliárd forintért újítja föl az EB 2018 konzorcium, amelynek egyik tagja Mészáros Lőrinc cége, a másik pedig a vejéé, Homlok Zsolté. 

Magyarország leggyorsabban gazdagodó oligarchája az R-Kord Kft. nevű cégén keresztül van benne a konzorciumban, Ágnes nevű lányának férje a Vasútvillamosító Kft. nevű cégén keresztül. Ebbe a cégbe Homlok Zsolt, aki korábban a  Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetője volt, egy cseh vállalaton keresztül szállt be még tavaly év végén. 

A 24.hu szerint a pályázatot még a nyáron nyerte el Mészáros és veje. A konzorcium a 23 050 474 189 forintos összegért  a Szabadbattyán–Balatonfüred 55 km-es vonalszakasz villamosítását és Polgárdi, Balatonkenese, Balatonfűzfő és Alsóörs állomások átépítését és akadálymentesítését vállalta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?