Ödön
1 °C
11 °C

Eltűnt Tiborcz István pályázati adatlapja a kormányzati portálról

2018.11.09. 08:40

A nyertes uniós pályázatokat számon tartó kormányzati portálról (palyazat.gov.hu) nyom nélkül eltűnt Tiborcz István egy tavaly júniusi nyertes pályázata, helyette megjelent egy idén áprilisi - írja a 24.hu. A kormányfő veje a tavalyi összeget egy Csabdi településen tervezett ökológiai gazdálkodásra nyerte el magánszemélyként, az idei majdnem 116 millió forintot pedig ugyanerre, de most már Budapesten.

Az első pályázati adatlap teljesen eltűnt a portálról, az utóbbi még ott van, a 24.hu mindkettőt képernyőfotón rögzítette. A portál kérdéseivel megkereste a Miniszterelnökséget, ahonnan azonban október közepe óta nem kaptak választ a kérdéseikre. Legutóbb annyit írtak, az agrártárcához utalták a válaszadást.

Tiborcz Istvánnak szerencséje van, a napokban derült ki az is, hogy nem nyomoznak tovább  a magyar hatóságok Elios-ügyben.

Frissítés

A 24.hu megkeresésére ugyan nem reagált az Agrárminisztérium (AM), a cikk megjelenése után helyesbítést adtak ki, ezt nekünk is elküldték.

A cikk állításaival ellentétben ugyanazon pályázaton Tiborcz István nem kapott két alkalommal támogatást ökológiai gazdálkodásra

– írja közleményében az AM.

A részletek: "A hivatkozott VP-4.11.1-11.2-15. Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés elnevezésű pályázati felhívás nyertesei öt évre vállalnak kötelezettséget, így a részükre megítélt és feltüntetett támogatás is öt évre vonatkozik. Ezen támogatást egy terület vonatkozásában csak egyszer lehet elnyerni. Jelen esetben a kötelezettségvállalás kezdetének első éve 2016.  Tekintettel arra, hogy a támogatás egységesen hektár alapon kerül megállapításra, a támogatói összeg növekedése csak akkor lehetséges, ha támogatott terület nagysága növekszik. Ebben az esetben is ez történt: egyetlen támogatott pályázata van, a támogatási összeg és a támogatói okirat módosítására a szabályoknak megfelelően azért került sor, mert a szóban forgó földterület nagysága is nőtt. Ezzel együtt a hiteles támogatási adatok is módosultak a honlapon, ahol a megjelenített címadatok ebben a támogatási formában a támogatott lakóhelyét jelzik, nem a megvalósítás helyét, tekintettel arra, hogy adott esetben több megvalósítási hely is lehet nyertes egy pályázó esetében. A pályázaton egyébként összesen 2200 nyertes van, 62 milliárd forintnyi támogatással. A fentiek alapján tehát a  támogatotti adatok ideiglenesen kerültek levételre, az eljárásnak megfelelően."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?