500 millióval támogatott egy dohánygyárat a dohányzást visszaszorítani akaró kormány

2018.11.30. 15:27

Emlékeznek még, hogy Lázár János egy hónapja azzal próbált visszatérni a nagypolitikába, hogy a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztosként bejelentette, ő megtiltaná mindenkinek a dohányzást, aki 2020 után született, és amúgy ha tehetné, nagyjából rögtön betiltaná a dohányzást úgy en bloc? Hát, a cigifüst elleni misszió elég sziszifuszi harcnak tűnik ebben a kormányban, amely

500 millió forinttal támogatta, hogy egy dohánygyár még több cigarettát gyártson.

Az MTI számolt be róla péntek délután, hogy Varga Mihály jelenlétében ünnepélyesen felavatták a Continental Dohányipari Zrt. új üzemcsarnokát Sátoraljaújhelyen. A beszámoló szerint a vállalat egymilliárd forintot meghaladó technológiai és kapacitásbővítő beruházásához a kormány több mint 500 millió forinttal járult hozzá.

Igaz, Varga Mihály is arról beszélt az átadón, hogy a kormány olyan szabályozási környezetet teremtett Magyarországon, amely visszaszorítja a fiatalok dohányzását (hiszen ezzel indokolták a dohánytermékek kis- és nagykereskedelmének teljes átszabályozását és a piac teljes újraosztáság) ugyanakkor nem korlátozza a gyártók versenyét.