Árpád
-2 °C
3 °C

500 millióval támogatott egy dohánygyárat a dohányzást visszaszorítani akaró kormány

2018.11.30. 15:27

Emlékeznek még, hogy Lázár János egy hónapja azzal próbált visszatérni a nagypolitikába, hogy a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztosként bejelentette, ő megtiltaná mindenkinek a dohányzást, aki 2020 után született, és amúgy ha tehetné, nagyjából rögtön betiltaná a dohányzást úgy en bloc? Hát, a cigifüst elleni misszió elég sziszifuszi harcnak tűnik ebben a kormányban, amely

500 millió forinttal támogatta, hogy egy dohánygyár még több cigarettát gyártson.

Az MTI számolt be róla péntek délután, hogy Varga Mihály jelenlétében ünnepélyesen felavatták a Continental Dohányipari Zrt. új üzemcsarnokát Sátoraljaújhelyen. A beszámoló szerint a vállalat egymilliárd forintot meghaladó technológiai és kapacitásbővítő beruházásához a kormány több mint 500 millió forinttal járult hozzá.

Igaz, Varga Mihály is arról beszélt az átadón, hogy a kormány olyan szabályozási környezetet teremtett Magyarországon, amely visszaszorítja a fiatalok dohányzását (hiszen ezzel indokolták a dohánytermékek kis- és nagykereskedelmének teljes átszabályozását és a piac teljes újraosztáság) ugyanakkor nem korlátozza a gyártók versenyét. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?