Mindenkit kirúgtak a kávéfőzős Szarvasi-gyárból

2019.01.24. 19:55

Befejezi a termelést a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt., a kávéfőzőket és lámpákat gyártó cégtől az összes dolgozót – több mint 400 embert – elbocsátották – közölte a cég a Klubrádióval

szarvasi-kavefozo

Ahogy azt korábban írtuk, a 66 éves társaság már egy ideje nagy bajban van, emiatt a vezetőség már októberben leállította a beruházásokat, és a cég eszközeinek értékesítése mellett döntött. A  Szarvasi márkájú kávéfőzőket és az IKEA-nak is lámpákat gyártó Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. tavaly másfél milliárd forintból fejlesztette lámpagyárát, ám ez sem segített, a nyár óta már 200 dolgozót elküldtek. 

A cég azt közölte a sajtóval, hogy nem lehetett elkerülni a teljes leépítést, de dolgoznak rajta, hogy segítsenek a volt alkalmazottaknak. Hatvan főt például már sikerült elhelyezni a cég partnereinél, és még tárgyalnak arról, hogy több dolgozónak is segítsenek. 

A dolgozókkal múlt pénteken, január 18-án közölték, hogy leáll a termelés a gyárban. A társaság közölte: „A vezetőség továbbra is minden erejével azon dolgozik, hogy fennmaradjon a nagy múltú Szarvasi név, folytatódjon a hagyományos termékek gyártása, és munkahelyet biztosítson az elbocsátott dolgozók egy részének.”

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.-t 1952-ben szövetkezetként alapították, 1998 óta működik részvénytársaságként. Kávéfőzőt 1970-ben, lámpákat 1972-ben kezdett gyártani. A Szarvasi márkájú kávéfőző gépekből évente 130 ezer, míg lámpából 2 millió darabot gyártott – írta a cégre hivatkozva az MTI tavaly áprilisban.

A szarvasi vasipari vállalkozás 2009-ben került a szombathelyi Helios Világítástechnikai Kft. tulajdonosainak, köztük Csébits Ferenc – aki jelenleg a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. vezérigazgatója is – közvetett érdekeltségébe. A jelenlegi többségi tulajdonos a szombathelyi Metálinvest Kft.-n keresztül Csébits Ádám.  • Hírek
  • Hírek