Botond, Mózes
11 °C
21 °C

Ötödik éve az Audi anyacége adja el a legtöbb autót a világon

2019.01.30. 15:09

Tavaly is a Volkswagen-csoport (VW) adta el a legtöbb járművet szerte a világon, sorrendben immár az ötödik évben, de a német társaságot megszorította a Renault, a Nissan Motor és a Mitsubishi Motors szövetsége, írja az MTI.

A szerdán közzétett adatok szerint a francia és a japán autógyártók szövetsége együttesen 10,76 millió járművet - személyautót és könnyű haszongépjárművet - értékesített tavaly, ami 1,4 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi számot.

A Nissan globálisan 5,65 millió autót adott el, ez közel 3 százalékkal kevesebb mint egy évvel korábban. A Mitsubishi 1,2 millió, a Renault pedig 3,9 millió járművet értékesített, ami 18, illetve 3 százalékos emelkedést jelent éves összevetésben.

A Volkswagen AG már a múlt héten közölte, hogy minden márkáját beleértve 10,83 millió járművet értékesített tavaly, 0,9 százalékkal többet, mint 2017-ben. A Scania és a MAN által gyártott nehézgépjárműveket nem számolva a Volkswagen-csoport 10,6 millió személyautót és könnyű haszongépjárművet adott el.

Az Audia Hungáriát és a Volkswagen AG-is tulajdonló Volkswagen-csoport idei kihívásairól ebben a cikkben, a 

Renault, a Nissan Motor és a Mitsubishi Motors szövetségét érintő korrupciós botrányról pedig ebben a cikkben írtunk részletesebben.