Francia multi épít autóipari alkatrészgyártó üzemet Dorogon

2019.03.07. 12:50

Járműipari alkatrészgyártó üzemet épít a francia GMD-csoport Dorogon 14,5 milliárd forint beruházással, amelyhez a kormány 2,9 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújtott - közölte a külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten, írja az MTI.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a beruházás 240 új munkahelyet teremt, a gyárban a legmodernebb gépekkel, robotizált technológiákkal fogják előállítani az alkatrészeket. A beruházásért jelentős volt a verseny, a GMD-csoport leányvállalataival a világ 14 országában van jelen, azokba is vihette volna az új gyárat.

Völner Pál, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, a cég Dorogra költözéséhez a szakképzett munkaerő mellett infrastruktúra, önkormányzati szabályok, állami támogatás is szükséges volt. 

Alain Martineau, a GMD-csoport elnöke és tulajdonosa szerint Magyarország és a beruházás kiemelten fontos a cégnek, amely 5500 embert foglalkoztat világszerte. Éves forgalmuk egymilliárd euró körül alakult. A GMD dorogi öntödéjében alumínium autóalkatrészeket fognak gyártani, az lesz a legnagyobb öntödei üzletág a csoporton belül, Európában pedig az egyik legmodernebb.