Vége a sztrájknak a Hankooknál

2019.03.21. 21:29

Csütörtök este véget ért a sztrájk a Hankooknál a sztrájk, elindult a munka – közölte Facebook-oldalán a VDSZ Szakszervezet.

A szakszervezet elnöke, Székely Tamás a Mércének azt mondta, nehéz menet volt a 10 napos sztrájk, hiszen meg kellett kerülniük a magyar tárgyalófelet ahhoz, hogy a tárgyalások egyáltalán elkezdődjenek. A megállapodás pontos részleteit csak holnap tervezik ismertetni, de annyit azárt már most elárultak, hogy a Hankook által március elején egyoldalún kihirdetett béremeléshez jön még egy 8,5 százalékos emelés év végére azoknak, akik az egyoldalú béremeléssel a legrosszabbul jártak, így összességében ők is 18,5 százalékos béremelést kapnak év végére.

Március 12-én 14 órakor kezdődött a sztrájk a Hankooknál, már az első napon a műszak 80 százaléka letette a munkát, bár a sztrájk kiterjedtségéről mindvégig egymásnak ellentmondó információkat kommunikált a szakszervezet és a cég. A Hankook vezetése azzal próbálta eltántorítani a dolgozókat a munkabeszüntetéstől, hogy nyomásgyakorlási célú plakátokat helyezett ki az üzem falaira.