Zuhanni kezdett a forint Matolcsy szavaira

2019.03.26. 16:09

A kamatpolitika szigorítását jelentette be a Magyar Nemzeti Bank kedden, mire a forint az euróval szemben mérsékelten gyengült, majd még kicsit vissza is erősödött. A kamatdöntést követő sajtótájékoztatón Matolcsy György jegybankelnök arról beszélt, hogy a szigorítás egyedi döntés, és nem tartották szükségesnek, hogy szigorítási ciklusba kezdjenek.

forrás: Xe.com
forrás: Xe.com

Ezt követően a forint az euróval szemben csaknem 318,75-ig gyengült, ami csaknem 3 forintos esés a forint euróval szembeni kettő órás árfolyamához képest (kettőkor jelent meg a jegybank kamatdöntése). Ez arra utalhat, hogy a piacon arra számítottak, hogy a mostani döntéssel együtt kimondottan egy szigorítási ciklus kezdetét jelenti majd be a jegybank.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla