689 milliós tendert nyert a Mészáros Lőrinc-féle 4iG

2019.05.02. 17:38

Teljes szerverközpontok összeállítására, beüzemelésére és kiterjesztett garanciális kiszolgálására kiírt központosított közbeszerzési eljáráson hirdették ki nyertesként a 4iG Nyrt.-t, és konzorciumi partnereit, számolt be a 4iG sajtóközleményében. A Mészáros Lőrinc tulajdoni köréhez tartozó informatikai cég korábban azzal került be a hírekbe, hogy az ezerszeresére nőtt a tőzsdei árfolyama, azt követően, hogy Mészáros Lőrinc tavaly júniusban bevásárolt a cégbe.

A „Kis és nagy szerverek beszerzése az Egészséges Budapest Program” címmel meghirdetett beszállítói pályázaton összesen négy konzorcium indult, közülük három tett érvényes ajánlatot. A nyertes ajánlattevők a telepítendő szerverközpontok hardvereit és szoftvereit, valamint az előírt összes kapcsolódó szolgáltatást 689 997 476 forint + áfa díjért végzik.

A 689 milliós tender azonban eltörpül a nagy fogás mellett, ugyanis Mészáros egy másik cége fog dolgozni a 750 milliárd forintból felújításra kerülő belgrádi vasútvonalon is.   • Bérelnék
  • Bankszámla