János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Átlag 20 ezer forinttal drágábbak az állatbarát albérletek

GettyImages-1136252793
2019.05.17. 04:57

Alapból sincs könnyű dolga annak, aki albérletet keres, azonban a közvélekedés szerint különösen döcögős utat kell bejárniuk azoknak, aki állattal szeretnének költözni. Körbekérdezősködtünk, hogy mit tapasztalnak az albérletekkel foglalkozó cégek a témában. 

Balogh László az ingatlan.com-tól elmondta, hogy a saját adatbázisukat alapul véve csak minden tizedik lakástulajdonos nyilatkozik úgy, hogy enged kisállatot a lakásába.  Jellemzően a rosszabb állapotú vagy a pont hogy prémiumkategóriás lakásokba fogadnak állatot, hiszen a rossz állapotú albérletek esetén már eleve nincs akkora kockázat, a drágábbaknál pedig az ár fedezi az esetleges károkat. Összességében is elmondható, hogy a piac beárazza a kisállatokat:

Budapesten átlagosan 20 ezer forinttal vagyis 13 százalékkal többet kell fizetni egy olyan kiadó lakásért vagy házért, amibe kisállat hozható.

Budapesten kívül a vidéki nagyvárosok közül leginkább Nagykanizsa, Sopron, Szolnok, Tatabánya és Zalaegerszeg mondható a állatbarátnak, mert itt a legnagyobb azoknak a kiadó ingatlanoknak az aránya, ahová kisállattal lehet beköltözni, mondta el Balogh László. Az árak tekintetében legsemlegesebb városoknak Debrecen, Kaposvár, Miskolc és Szeged számítanak, mert ezekben a városokban nincs különbség az átlagos bérleti díjakban aközött, hogy kisállattal vagy anélkül költöznénk.

Megkérdeztük a dologról az Ingatlan Árminimum csapatát is, ők nem hirdetési felületet biztosítanak, hanem a már meglévőkről gyűjtenek adatot, és készítenek összehasonlítást arról, hogy melyik albérlet, hol a legolcsóbb. 

Az ő adataikból az derül ki, hogy öt olyan albérletből, ahol kifejezetten nyilatkoztak a háziállatokról, négyben tiltják, és mindössze egyben engedélyezik az állattartást. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!