Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Összevonták a luxushotelt építő cégeiket Tiborczék

2019.05.21. 10:20

Egy cégbe olvadtak Tiborcz István a Dorottya-házat szállodává alakító érdekeltségei – írja az Mfor.hu. A Fortuna Pince Kft., a Viona Projekt Kft. és az Apáczai 2005 Ingatlanhasznosító Kft. olvad be a Dorottya Investment Zrt.-be.

A Viona Projekt Kft. saját tőkéje 204 millió forintos, a Fortuna Pince Kft.-é 52 milliós mínuszt mutatott a legfrissebb cégközlöny szerint. Az Apáczai 2005 Ingatlanhasznosító Kft. viszont 3,2 milliárd forintos pozitív saját tőkét visz a Dorottya Investment Zrt.-be, amelynek saját tőkéje a beolvadások révén mínusz 22,7 millióról 783 millióra duzzad.

Mindegyik szóban forgó társaság annak a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-nek az érdekeltségi körébe tartozik, amelyben tavaly júniusban jegyeztette be a cégbíróság Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a minősített többségi (legalább 75 százalékos) befolyását. A BDPST április 8-án kapta meg az engedélyt arra, hogy a Vörösmarty téren álló épületet átalakítsa.

Tiborcz a Portfolio.hu-nak azt nyilatkozta , hogy az épület a felújítást követően design hotelként, illetve lakóépületként funkcionál majd, de üzlethelyiségeknek is helyet fog adni.