Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Coop állami támogatást kér a falusi boltok fenntartásához

2019.05.23. 12:36 Módosítva: 2019.05.23. 16:42

A Coop a kormánytól kér támogatást, hogy elkerüljék a boltok bezárását a falvakban - derült ki a cég bejelentéséből, amiről a Portfolio számolt be

A lánc vezetése szerint a kisebb településeken csak állami támogatással lehetne biztosítani a boltok fenntartását.  "A COOP elkötelezett a falvak és az ott élő vásárlók iránt, ezért a csoport tárgyalásokat folytat a kormánnyal, hogy milyen formában lehetne támogatással - üzemeltetőtől függetlenül - fenntartani a kereskedelmet a kisebb lélekszámú és gyakorta alacsonyabb vásárlóerejű falvakban, és ezzel megtartani a kistelepülési üzleteket" - mondta Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságnak elnöke. 

A kereskedelmi láncok között a Coop lefedettsége kiemelkedő, az üzletlánc jelenleg a legtöbb, közel 1600 településen van jelen, és naponta 1,5 millió vásárlót szolgál ki. A 2 ezer fő alatti kistelepüléseken azonban rendkívül nehéz gazdaságosan működtetni a boltokat, pedig ezek gyakran nem csak az egyetlen kereskedelmi szereplők, hanem az önkormányzatot leszámítva az egyetlen foglalkoztatók is. 

Magyarországon zuhan a boltok száma, különösen a falvakban, egyre több a bolt nélküli település. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!