Csongor
0 °C
9 °C

Keresés

66 találat az Indexről, és 379 a környékéről.

2018. január 30., 15:09

Mennyire is van nagy bajban a Coop? Mennyire is van nagy bajban a Coop?

Hétfőn megjelent hírek szerint számos boltjuk ki sem nyit. Csak a kistelepüléseken aggasztó a helyzetük, de ez éppen a legszegényebb vásárlóknak fáj. A kormány intézkedése tette be a kaput az ország második legnagyobb áruházláncának, de a bajok mélyebbek ennél. Mentőövre vár a cég.

2015. április 24., 08:44

Tervezzünk egy korszerű falut! Tervezzünk egy korszerű falut!

Miért csak a városra figyel mindenki, és miért kellene egy falunak elavultnak lennie? A Hello Wood önkénteseket toboroz, hogy megfordítsa az urbanizációt.

2015. január 20., 16:24

Ez bűnszövetkezet, így, ahogy az egész van Ez bűnszövetkezet, így, ahogy az egész van

„Úristen, muszáj ezt nekem csinálni?” Németh István, Gyöngyfa polgármestere elkezdte komolyan venni a törvényeket. Le is mondott azonnal. Okirat-hamisítás, csalás, sikkasztás, hivatali hatalommal való visszaélés – így működik a közmunka.

2014. december 23., 01:16

A folyó választja el a sikert a kudarctól A folyó választja el a sikert a kudarctól

Tiszabő az ország legszegényebb települése. A túloldalon viszont a hasonló adottságú Nagykörű rohamtempóban fejlődik az EU-s pénzeknek köszönhetően. Mi okozza a különbséget? A két rész egyben.

2014. április 17., 10:59

Santiago Orbaneu: Ilyen lett a felcsúti stadion

Fotók: Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (pfla.hu) Egy alig kétezer fős település méretéhez képest mesés, bár nekem kissé olyan hangulatú, mint ha abban a bizonyos Mennybéli Aranycsapatban nem Puskás Öcsi ontaná benne a gólokat, hanem Makovecz Imre. (További képek a Pancho Arénáról itt) Reméljük, hogy nem éri utol a túlméretezett falusi focistadionok átka, és 2027-re nem válik olyanná, mint az akasztói Stadler F.C.

2013. október 4., 11:35

Falu közepén

Csodás helyen csodásan eltölthető az idő. Ésszel.

2012. október 7., 13:53

Nem szökőkút kell, hanem munka Nem szökőkút kell, hanem munka

A Zselicség kistelepülései vállalkozásokba fogtak, hogy így adjanak munkát lakóiknak. Pályázati pénzekből indított kecsketelep és gyógynövénytermesztés: szökőkútra majd akkor költenek, ha lesz miből.

2012. október 7., 13:52

Nem szökőkút kell, hanem munka

A Zselicség kistelepülései vállalkozásokba fogtak, hogy így adjanak munkát lakóiknak. Pályázati pénzekből indított kecsketelep és gyógynövénytermesztés: szökőkútra majd akkor költenek, ha lesz miből.

2012. július 13., 06:02

Tömeggyilkosság Szíriában

A rezsim kétszáz embert mészárolt le Treimszában, a hadsereg szerint terrorista csoporttal végeztek.

2010. július 22., 07:45

Lendületet kaphat a falusi vendéglátás

Bevezették a vendégasztal fogalmát, ami azt jelenti, hogy a saját gazdaságban előállított termékekkel naponta 16 főt vendégül lehet látni.

2009. július 19., 09:49

A falusi liba nem volt büdös?

Munkahely, szórakozási lehetőség, egészségügyi ellátás – a legtöbb új városból ezek hiányoznak a legjobban, és sokan féltik a megélhetést jelentő állattartást. Bankautomatát mindenhol, benzinkutat csak elvétve találtunk, és leszámoltunk a városi lét nagy illúziójával is.

2009. július 18., 09:54

Falubéli az államtitkár, ennyi az egész

Miniszter a megyéből, dicsőség a múltból, bánya, strand, dinnye. Idén huszonkét faluból, nagyközségből lett város, 1900 óta csak egy évben városítottak ennél több községet. Az új városaink többsége úgynevezett európai falu, és a helyiek szerint hiába a városi cím, településük falu is marad.

2009. március 22., 12:05

A zsákfalu nem tűnik el a négyes lyukban A zsákfalu nem tűnik el a négyes lyukban

Marketingbullshitre, falusi turizmusra és mindenhonnan az arcunkba toluló magyaroskodásra számítva indultunk Tamási mellé, Páriba, hogy teszteljük a low budget golfpályát. Egy hétszáz lakosú falu közösséget épít, hogy elviselje a zsákfalulétet.