Több légkondi, étkezőkocsik és új járatok nyáron a balatoni vonalakon

2019.06.03. 10:14

Június 15. és augusztus 25. között légkondicionált motorvonatok, InterCity-kocsik, étkezőkocsik, hétvégén plusz vonatok, kerékpárszállítási lehetőség várja az utazókat a balatoni vonatokon a MÁV hétfői tájékoztatása szerint.

Tavaly nyáron csaknem 1,6 millióan utaztak vonattal a Balatonra, 120 ezerrel többen, mint egy évvel korábban. Siófok vezeti a legforgalmasabb állomások listáját, Fonyód, Zamárdi, Balatonfüred, Balatonlelle, Keszthely követi. A MÁV a növekvő utasszám okán a szezonra néhány újdonsággal kedveskedik az utasoknak:

  • A Balaton expresszekhez újra csatolnak étkezőkocsikat, az ígéret szerint "egyszerű, változatos ételeket, hideg és meleg italokat" is kínálnak majd "a hazai utasok pénztárcájához igazodó árszinten". (Az étkezőkocsik megszüntetését korábban a vasúttársaság megpróbálta a migránsokra kenni.)
  • A Balaton expresszek idén júliustól a tavalyihoz képest több légkondicionált IC-kocsival közlekednek
  • A Miskolcról induló Ezüstpart expresszen, a Záhonyból induló Aranypart expresszen, és a Szegedről induló Aranyhíd expresszen idén légkondicionált IC-kocsi is közlekedik. Az Aranyhíd expressz idén minden nap közlekedik, kedvezőbb kapcsolatot biztosítva Dél-Alföld és a Balaton között.
  • Új „fürdős” vonatpár közlekedik hétvégén Budapest és Siófok között a strandolni vágyók igényeit kiszolgálva, mely csak a Velencei-tó partján, és a Balaton partján lévő állomásokon és megállóhelyeken áll meg. A vonatpár nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsit is továbbít.
  • Javulnak Pécs és a Balaton közötti eljutási lehetőségek: péntek délután új közvetlen vonatpár közlekedik, az utasok igényeinek megfelelően.

A menetrend már elérhető a MÁV honlapján.