Szabolcs
20 °C
35 °C

Változás a Mészáros-féle informatikai cégben, jöhet a T-Systems megvásárlása?

2019.06.17. 08:58

Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért megállapodásának eredményeként a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyletekkel irányító befolyást szerzett az informatikai nagyvállalatban – írja a 4iG közleményében.

Külön érdekesség Jászainak a megállapodáshoz fűzött kommentárja:

Munkatársaimmal azért dolgozunk, hogy a 4iG a piac éllovasává váljon. Ennek érdekében olyan jelentős akvizíciókra készülünk, melyeknek köszönhetően a társaság még az idei évben a legnagyobb hazai tulajdonú informatikai vállalatcsoporttá alakulhat.

Ez megerősíteni látszik azokat a pletykákat, miszerint a Mészáros-féle informatikai cég bevásárolhat/megveheti a T-Systems Magyarország Zrt.-t, amely közvetlenül a Magyar Telekom, közvetve pedig a német Deutsche Telekom érdekeltsége.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tranzakciók értelmében Jászai Gellért az elmúlt napokban 32,02 százalékos részvénycsomagot vásárolt a társaságban, amelyet további OTC-ügyletekkel mindösszesen 40,2 százalékra növel. 

A bejelentett ügyletek jelentős változást eredményeznek a társaság tulajdonosi szerkezetében: Jászai Gellért közvetett módon mindösszesen legalább 40,2 százalékos ténylegesen irányító részvénycsomagot szerez a 4iG Nyrt.-ben, míg Mészáros Lőrinc a Konzum PE Magántőkealapon keresztül 11,63 százalékos, az Opus Global pedig 9,95 százalékos tulajdonnal rendelkezik majd az informatikai vállalatban.