Milliárdos épületbizniszre készül a Posta, Schmidt Máriáék lehetnek a vevők

2019.07.05. 08:55

Eladja a Magyar Posta a hármas metró Ecseri úti megállójánál, az Üllői út 114-116. szám alatt található hat épületét – számolt be a Világgazdaság. 

Az ingatlan területének 59 százaléka az állami cég tulajdonában van, a fennmaradó részt pedig a nagyrészt Schmidt Mária és családja érdekeltségébe tartozó Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. birtokolja. Berecz Kristóf, a BIF vezérigazgatója szerint egyelőre nincs döntés arról, hogy a társaság élni kíván-e elővásárlási jogával, ugyanakkor a VG szerint "miután ingatlanfejlesztő és üzemeltető cégről van szó, nem igazán kérdéses, mit fognak lépni". A Posta két változatban (illetve méretben)1,6 vagy 1,2 milliárd forintért hirdeti az ingatlant. 

A Magyar Posta által használt épületek (a 6 egységből 4) az Üllői és a Ceglédi út felől közelíthetők meg, a Világgazdaság úgy tudja, ez több mint 10 ezer négyzetméternyi terület, amiből B kategóriás iroda, hotel vagy kollégium is kialakítható egy komolyabb felújítást, átépítést követően.