Katalin
-2 °C
3 °C

Májustól heti hét járatot indít a Lot Budapest és New York között

2019.10.18. 14:53

Jövő májustól a jelenlegi heti négy helyett hét járatot indít Budapest és New York között a Lot lengyel légitársaság – írja az MTI. 

Michal Czernicki, a légitársaság szóvivőjének tájékoztatása szerint a Lot Boeing 787 Dreamlinerei vasárnap kivételével mindennap közlekednek, szombaton két járat is indul majd a két város között. A várakozások szerint ezzel nemcsak a turisztikai, hanem az üzleti célú utazás is fellendülhet a nagyobb kínálat miatt.

Ezzel párhuzamosan a téli menetrendi időszakra felfüggesztett chicagói járatok nem indulnak újra a jövő nyári időszakban. Ennek oka a közlés szerint az utasforgalom szezonalitása. Budapest és Chicago között a Lot járatának megszüntetése után is marad a közvetlen kapcsolat, az American Airlines hetente négyszer üzemeltet majd járatokat a két város között.

A Lot tavaly májusban indította el az első tengerentúli járatokat Budapestről New Yorkba és Chicagóba.

A lengyel légitársaság a jövő nyári menetrendben májustól Prágába, Stuttgartba, Bukarestbe, Szófiába, Belgrádba és Brüsszelbe is indít új járatokat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.

Tájékoztatásuk szerint jelenleg 80 magyar légiutaskísérő és közel egy tucat pilóta dolgozik náluk, de a felvétel folyamatos.