Mirkóczki: A Fidesz arra presszionálja az önkormányzati dolgozókat, hogy egyszerre álljanak fel

2019.11.15. 09:52

Mirkóczki Ádám, Eger új, jobbikos polgármestere azt állítja, hogy összesen mintegy 500 millió forint kifizetetlen követelésre bukkantak az önkormányzat előző, fideszes vezetése által hátrahagyott büdzsében, írja a Hvg.hu.

A lap az Egriügyek.hu tudósítását idézi, melyben a városvezető arról beszélt:

  • Összesen mintegy 500 millió forintos kifizetetlen követelésre bukkantak. „Ezek a pénzek egyszerűen nincsenek meg, nincs piros ulti senki kezében” –  mondta a polgármester.
  • Az egri kerékpárút építése után még mindig tartozik az önkormányzat két vállalkozásnak, összesen közel 100 millió forint értékben. Az egyik követelés már bíróság előtt van.
  • A város a Volánnak is tartozik csaknem 215 millió forinttal,
  • illetve az Eger gyógyfürdőjét, strandját működtető cég, az Eger Termál Kft. évek óta nem fizet a Heves Megyei Vízműveknek a vízfogyasztás után. Mirkóczki szerint „ha pedig a Termál Kft. nem tud fizetni, mivel városi cég, akkor ezt Eger városának kell helyette kifizetnie”.

Mirkóczki szerint még szerződése sem volt a vízműnek és a kft.-nek, és ennek a meg nem fizetett értéknek valahol meg kellett volna jelennie az elszámolásban, ám annak hűlt helye.

A polgármester arról is beszámolt, hogy a kormány által beindított Modern Városok Program keretében az Egerbe és környékére beígért fejlesztések befejezéséhez a városnak 7 milliárd forint hiányzik. 

Vagy ad nekünk a kormány még pár milliárdot, lehetőleg hetet, vagy pedig valamit el kell engedni a projektek közül

– mondta Mirkóczki.

A polgármester emellett a helyi fideszes politikusok szervezkedéséről is beszélt:

mindent megtesznek azért, hogy a polgármesteri hivatal bedőljön. Egyenként felkeresik az önkormányzati dolgozókat, és arra presszionálják őket, hogy egyszerre álljanak fel. Az újpesti példát akarják megvalósítani

– tette hozzá.