Árulja az állam a siófoki Erzsébet szállót

2019.11.21. 11:41

Újabb Erzsébet szállótól szabadulna meg az állam, a nyíregyházi után az egykor rászoruló családok és gyerekek üdültetésére fenntartott siófoki hotelt is eladná a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő - írja a Napi.hu. Az egykori Hotel Aranypartra az MNV elektronikus aukciós rendszerén lehet majd licitálni, a kikiáltási ár 2,3 milliárd forint. Ebből a 160 szobás, 9 emeletes siófoki szálloda 1,9 milliárdba kerül, viszont csomagban jön vele a parádfürdői Károlyi-kastély is, a kettőt csak együtt lehet megvásárolni. 

Az Erzsébet szállodák 2016-ban kerültek az MNV-hez, amikor a kormány úgy döntött, megválik az Erzsébet-programban használt siófoki, nyíregyházi, balatonőszödi és balatonvilágosi ingatlanoktól. A nyíregyházi szálloda végül 2018 elején egy, az akkor még gazdasági miniszterként dolgozó Seszták Miklóshoz köthető körnél landolt, azt egy olyan cég vásárolta meg, amelynek a cégadatok alapján nem is volt az üzlethez elég pénze. 

A siófoki szállodát is megpróbálta már egyszer eladni az állam, 2017 októberében 1,4 milliárd forintért hirdette az MNV, a licitálás végül akkor elmaradt. Az Erzsébet amúgy elég jó adottságokkal bír, 30 méter választja el a Balatontól a siófoki Aranyparton, viszont az MNV hirdetménye szerint bár az épületszerkezet viszonylag jó állapotban van, az épület gépészete elavult, ezért felújításra szorul.