16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Közös holding alá kerülhet a MÁV és a Volán

2019.12.18. 15:14 Módosítva: 2019.12.18. 15:14

A MÁV és a Volán közös holdingba való összevonására tesznek javaslatot a kormánynak abban a minisztériumi dokumentumban, amely az Azonnali birtokába jutott. Az így létrejött holdingot a az ITM alá rendelnék. A lap értesülései szerint a mai kormányülés napirendjén van a tervezet. 

Az újonnan létrejött holdingot a dokumentum tanulsága szerint MÁV-VOLÁN Nemzeti Közlekedési Vállalat Nonprofit Zrt.-nek neveznék, a tulajdonosi és irányítási jogokat pedig az ITM gyakorolná. Az összevonás az Azonnali által idézett dokumentum szerint a következő előnyökkel járna:

  •  össze lehetne hangolni a fejlesztéseket,
  • egységes tarifa- és kedvezményrendszert lehetne bevezetni, ami évek óta húzódik,
  • hatékonyabban tudnák kezelni azokat a konfliktushelyzeteket, amelyeket a vasúti prioritás megvalósításával járó strukturális átalakítások kiváltanak,
  • a döntési folyamatok hatékonyabbak, gyorsabbak és számonkérhetőbbek lennének, egyértelműbbé válnának a felelősségi körök.

Azonban a holding alá tartozó, jogilag továbbra is különálló közlekedési vállalatok irányításáért külön divíziók felelnének. Sőt, a vasúti pályahálózat működtetésére szintén külön társaságot hoznának létre. Tehát nem olvadna össze a két vállalat. 

Az állítással kapcsolatban mi is elküldtük a kérdéseinket az ITM-nek, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.   • Tippek
  • Hírek