Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

62 millióért mérhetik fel, hogy van-e elegendő munkaerő a paksi bővítéshez

2020.01.03. 12:57

Közbeszerzési eljárást indított a Miniszterelnökség, hogy felmérjék a Paks II. beruházáshoz szükséges munkaerő mennyiségét - derül ki egy uniós hirdetményből, amelyet a Mfor vett észre.

Egy olyan tanulmányt kell készítenie a nyertes vállalkozónak, amelyben 

felméri a rendelkezésre álló hazai és külföldi szabad szakképzett munkaerő mennyiségét, illetve azokat a nagyobb hazai és külföldi beruházásokat, amelyek elszívó hatást jelenthetnek.

Emellett a tanulmánynak ki kell térnie majd az európai atomerőmű-építésben alkalmazott munkaerő közvetítési és toborzási gyakorlataira is.

A tárca minderre nettó 62,05 millió forintot szánna majd.

A feladat részletes leírásából az is kiderül, hogy a munkaerő toborzását és közvetítését nem bíznák akárkire. A tanulmányban ki kell fejteni egy foglalkoztatási társaság létrehozásának jogi, üzleti feltételeit, meg kell vizsgálni a cég és a projektért felelős tárca nélküli miniszter viszonyát, definiálni kell a feltételrendszert is.

Ugyanakkor fel kell mérni azokat a toborzással, atom- enerigaiparban tapasztalattal rendelkező külsős foglalkoztatási társaságokat, akik szóba jöhetnek. Ha ilyen nincs, akkor egy saját foglalkoztatási társaság, vagy a Paks II. Nemzeti Munkaerő Közvetítő létrehozásának feltételeit, lehetőségeit kell megvizsgálni, amely biztosítani tudná, hogy a beruházáshoz szükséges munkaerő megfelelő helyen és időben rendelkezésre álljon.