Minden amerikai, európai, japán és ausztrál üzletét bezárja a Bose

2020.01.16. 16:00

A következő pár hónapban az összes észak-amerikai, európai, japán és ausztráliai üzletét bezárja a fejhallgatókat és hangszórókat gyártó Bose - írja a Verge. Az amerikai cég azért döntött a bezárás mellett, mert úgy látják, hogy - ezekben a régiókban legalábbis - a vásárlók egyre inkább online rendelik az ilyen termékeket, ezért nagyjából fölösleges fizikai boltokat fenntartani. Összesen 119 üzletet fog így bezárni a cég. 

Colette Burke, a Bose elnökhelyettese azt nyilatkozta a portálnak, hogy eredetileg azért nyitották meg az üzleteiket, hogy a vásárlók személyesen kipróbálhassák a termékeiket és föltehessék a felmerülő kérdéseiket. Ma már viszont erre nincs akkora igénye a vásárlóknak, a cég pedig mindig ezeket az igényeket igyekezett követni. 

Azért marad még Bose üzlet a világon, Kínában és az Egyesült Arab Emirátusokban például 130 boltja van a cégnek, amelyeket megtart, de az indiai és dél-koreai üzletek dolgozóinak sem kell még aggódniuk a munkájuk miatt. A bezárásra ítélt boltok dolgozóinak pedig a Bose közleménye szerint segít majd új munkát találni.