Géza
1 °C
16 °C

Greta Thunberg: Ugyanott vagyunk, mint 18 hónappal ezelőtt

2020.01.21. 14:16

„Alapvetően semmi sem változott, ott tartunk, mint 18 hónappal ezelőtt” – jelentette ki Greta Thunberg az 50. Világgazdasági Fórum nyitónapján Davosban. Szerinte a világ döntéshozói semmit sem tettek, a világ szén-dioxid-kibocsátása nem csökkent, és a média sem veszi elég komolyan a klímaváltozás problémáját.

A New York Times beszámolója szerint a 17 éves aktivista egyetlen jelentős történést emelt ki az elmúlt időszakból, azt, hogy létrejött egy globális mozgalom, aminek fiatal tagjai tüntetésekkel hívják fel a figyelmet az emberi civilizációt fenyegető veszélyre. De sajnálkozott amiatt, hogy ez még mindig nem sarkallta arra a vezetőket, hogy cselekedjenek.

Thunberg arról kérdezte a svájci Davosban a közönséget, hogy

Mit fognak mondani a gyerekeiknek, akik a  klímakatasztrófa következményeit viselik majd.

A négynapos, péntek estig tartó 50. Világgazdasági Fórum (WEF) kiemelt témája a környezetvédelem, a klímaváltozás elleni küzdelem. A találkozó előtt kiadtak egy jelentést arról, hogy a világ vezetői, és gazdasági szakértői szerint aktuálisan milyen problémákat kell megoldani a világgazdaságban, mik a legveszélyesebb fenyegetések. A tanulmányban a klímaváltozás nagyon hangsúlyos szerepet kapott idén, itt írtunk róla részletesebben.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.