Lebomló virágcserépben árul növényeket a Spar

2020.01.22. 09:38

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. bejelentette, hogy 2020 januárjától biológiailag teljesen lebomló és komposztálható tartókban fogja árulni dísznövényeit, ezzel is csökkentve a vállalat műanyagfelhasználását – írja a Spar a közleményében, amit a 24.hu vett észre. Környezettudatosságból döntött így a cég, a hazai kiskerkeskedelemben elsőként.

„Áruházláncunk 2020 januárjától 34 Interspar hipermarketében nem műanyag alapú, lebomló cserepekben is kínál virágzó és levelével díszítő szobanövényeket, hajtatott hagymás virágokat és pozsgásokat" – mondta Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője.

Az áruházlánc kínálatában megtalálható babérlevél és a hajtatott hagymások lebomló cserépben, a broméliák és a szukkulensek, azaz a szárazságtűrő növények kókuszrost-kaspóban lesznek kaphatóak, a zöld szobanövények pedig 80 szalékban vízálló papírcserepekben. A kókuszrost kaspót a kókuszdió külső, rostos védőburkából készítik, ezért ugyanolyan strapabíró, mint az agyagcserepek, így átültetés nélkül kiválóan alkalmasak növények nevelésére. Ha pedig már nincs szükség rájuk, 100 százalékosan komposztálhatók.

A cég áprilisban döntött úgy, hogy lebomló táskákat fog árulni a boltjaiban.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.