2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Tatabányán 44 milliárdból épít gyárat egy dél-koreai autóipari beszállító

2020.02.24. 15:46

Tatabányán épít új alkatrészgyárat a dél-koreai Lotte Aluminium Kft. mintegy 44 milliárd forintos beruházással – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón hétfőn, Budapesten.

Az MTI arról számolt be Magyar Levente nyomán, hogy a tervek szerint a mintegy 60 ezer négyzetméteren elhelyezkedő beruházás a magyar akkumulátorgyártás és kapcsolódó iparágai rendszerébe tagozódik, új gazdasági környezetet teremt az ország középső részében.

Bencsik János, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője elmondta, hogy a tatabányai ipari parkban már több dél-koreai vállalat működik, az újabb beruházás a negyedik a sorban. Már ott működik a Lotte-csoport másik cége is, évi 150 millió forintos árbevétellel. A cég az elektromos autókhoz akkumulátort gyártó vállalatokat fogja kiszolgálni, évi mintegy 18 ezer tonna fóliát terveznek készíteni.

Hjun Csol Cso, a Lotte Aluminium Hungary Kft. vezérigazgatója azt mondta, vizsgálják egy további beruházás lehetőségét, egész Európát szeretnék ellátni. Elmondása szerint a magyar beruházásösztönző politikának köszönhető, hogy a Lotte-csoport Magyarországra hozta beruházását.

A Lotte Dél-Korea ötödik legnagyobb vállalatcsoportja, hozzá tartozik a Lotte Aluminium Kft., és 24 országban van jelen.