A koronavírus miatt elfogyhat a cukormentes Coca-Cola

2020.02.28. 21:47

A Coca-Cola az idei éves jelentésében elkezdte felkészíteni az emberiséget arra, hogy

elfogyhat a cukormentes kóla.

Ezekhez az üdítőitalokhoz Kínában készítették el a kalóriamentes édesítőszereket, a koronajárvány miatt viszont elakadások vannak a termelési láncban. A kínai beszállítók csak késve tudják legyártani a Coca-Cola által rendelt édfesítőszereket, ha egyáltalán sikerül. Így hamarosan eljöhet az a pont, amikor már ezeknek az üdítőknek a gyártása ellehetetlenül – írja a CNN.

A Coca-Cola legfrisebb éves jelentésében arról ír, hogy már dolgoznak az édesítőválság kezelésén, de ettől függetlenül "hosszabb távon előfordulhat", hogy bizonyos összetevőkhöz nem jutnak hozzá megfelelő mennyiségben, ha a kínai beszállítók a járvány miatt nehezebben tudnak termelni. A jelentés szerint a szukralóz a legfontosabb összetevő a cukormentes kóla előállításához.

Ezekből a legismertebbek a Coca-Cola Zero és a Cola Light üdítőitalok, amik között az a különbség, hogy a Lightban van egy olyan kalóriamentes édesítő, ami a Zeroban nincs, ez a ciklamát. (Ennél igazából sokkal fontosabb különbség, hogy a Light túl csajos volt a férfi fogyasztóknak, ezért átcsomagolták, és a lehető legmacsóbb reklámfilmmel indították el, amibe raktak kommandósokat, helikopteres menekülést, és még egy teljesen indokolatlan robbanást is, aki járt moziba a 2010-es években, az valószínűleg rengetegszer látta ezt a szpotot.)

Viszont nem csak a Zero és a Light kólákat érinti az édesítőszer-válság.

Igazán nem akarunk pánikot kelteni, de az ízesített kólák között van olyan, ami nem érhető el cukros változatban, így akár az is előfordulhat, hogy – amennyiben nem sikerül megállítani a koronavírus terjedését – 

egyik napról a másikra eltűnik a polcokról a cseresznyés Coca-Cola.

A cég a pénteki közleményében azt írja, hogy igyekeznek besegíteni a járvány megfékezésében. A velük kapcsolatban álló munkásoknak arcmaszkot és kézfertőtlenítőt adnak, és a lázmérést is rendszeresítették. A Coca-Cola emellett olyan szervezeteknek is adományoz, amelyek segítenek a betegek segítésében és a vírus visszaszorításában, de hogy mennyi pénzt fordítanak erre, azt nem árulták el.  • Hírek
  • Csok