A Costa minden hajóútját felfüggeszti

GettyImages-1167384168
2020.03.13. 18:13

A Carnival Corporation vállalat bejelentette, hogy a Costa Cruises brand alatt futó összes tengeri hajóutat felfüggesztik, adta hírül a Bloomberg. Az intézkedés egyelőre április 3-ig szól, de nyilvánvalóan a globális járványhelyzettől függ a járatok újraindulása. A genovai székhelyű Costa elsősorban a Földközi-tengeren járat nagy méretű kirándulóhajókat, flottáját 14 tengerjáró alkotja. A hajók már korábban sem futhattak ki az olaszországi kikötőkből a határok lezárása miatt.

Ugyancsak a Carnival Corporation leányvállalata a Princess Cruises, amelynek járatait már korábban felfüggesztették. A cég Japán partjainál karantén alá került Diamond Princess nevű hajója a koronavírus-járvány egyik fő gócpontjává vált a pandémia korai szakaszában. A hajó, ahol a legalapvetőbb járványügyi előírásokat sem sikerült betartatni, 696 utas fertőződött meg, heten közülük meghaltak.

A tengerjáró kirándulóhajókat üzemeltető cégek a járvány legnagyobb vesztesei közé tartozhatnak, mivel tevékenységüket a kialakult helyzetben szinte lehetetlen folytatni. A turizmusnak dollárszázmilliárdokban mérhető károkat okoz a kínai koronavírus, légitársaságok, hotelek, óceánjáró hajós cégek táncolnak csőd szélén. Arról, hogy milyen hatása lehet a járványnak a a világ és Magyarország turisztikai iparára, részletesebben itt írtunk.  • Hírek
  • Hírek