Komoly átszervezések vannak a járvány miatt az esztergomi Suzukinál

DEGER20111001032
2020.03.17. 10:14

Jelentős változások állnak be a Suzuki esztergomi üzemében, írja egy belső levelezésre hivatkozva az Infoesztergom.hu. A Magyar Suzuki Zrt.-nél megalakult egy operatív törzs, amely a lap szerint a következő tájékoztatást adta a dolgozóknak:

  • Szlovákiából a Suzuki nem indít buszjáratokat.
  • Termelés: délelőttös műszak indul, a délutános műszak törölve.
  • Szlovákiából érkező munkatársaink akadályoztatása miatt a délelőttös műszak pótlását az üzemvezetők a délutános műszak segítségével oldják meg.
  • Budapestről Suzuki vállalati buszok nem indulnak. Budapestről csak azon munkatársak jöhetnek és állhatnak munkába, akik szokás szerint saját gépjárművel járnak dolgozni (Suzuki budapesti járatainak első felszállóhelyei: Pilisvörösvár és Pilisszentiván).
  • A gyakornokok munkavégzését felfüggesztik.
  • A 60 év feletti munkatársak saját egészségük megóvása érdekében szintén nem állhatnak munkába.

Munkaidővel és egyéb munkaügyi nyilvántartásokkal kapcsolatban később tudunk tájékoztatást nyújtani. Egyelőre kérjük, hogy azon Kollégák akik érintetettek – szlovákiai és termelési dolgozókat kivéve – egynapos szabadságot rögzítsenek

– írják. A belső levélről megkérdeztük a Magyar Suzuki Zrt.-t is. Amint válaszolnak, frissítjük a cikket. 

 Borítókép: A Suzuki autógyár Esztergomban. MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!