Már lehet jelentkezni a 2 hónapos, ingyenes informatikai kurzusra

2020.05.11. 15:37 Módosítva: 2020.05.11. 17:52

A gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban megnyílt a jelentkezési lehetőség az ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra május 11-én, hétfőn – jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára hétfőn online sajtótájékoztatón. A program az Európai Unió által biztosított forrásból kerül megvalósításra.

A felnőttképzésre május 22-e 12 óráig bárki jelentkezhet, aki betöltötte 18. életévét, rendelkezik saját számítógéppel, interneteléréssel, angol nyelvtudás javasolt, de nem elvárás.

A május 25-én induló ingyenes képzésre a https://ujratervezes.nive.hu vagy a www.vali.ifka.hu weboldalon lehet jelentkezni.

Az oldalakon elérhető vázlatos tanterv alapján a képzés menete:

  • A Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítása
  • hálózati alapfogalmakkal való megismerkedés;
  • a különféle fejlesztési módszertani elemek megismerése (tervezés, implementálás, tesztelés, élesbe állítás), a fejlesztésben részt vevő személyek feladatainak és felelősségi köreinek megismerése;
  • bevezetés a Git verziókövető rendszerbe (ezzel többek között a közös csoportmunkára készülnek elő a hallgatók);
  • a HTML, CSS, JavaScript alapjainak elsajátítása (ezekkel a későbbiekben weboldalakat lehet készíteni).

Az iparági szereplőkkel folytatott korábbi beszélgetéseink alapján egy két hónapos képzést bevezető jellegűnek tekinthetünk, a komolyabb, karrierváltó programozóképzések fél-1 évesek. Az államilag támogatott képzés mindenesetre alkalmas lehet arra, hogy a résztvevők elsajátítsanak bizonyos alapszintű ismereteket, amelyekre már lehet építeni, és eldöntsék, milyen irányba mennének tovább.